• Zoek een box :
 • Zoeken
 • Audi Q5 : fataal wapen?

  audi q5 Als kleine broer van de Q7, met wie hij slechts een veertigtal cm lengte scheelt (4,63 m), kan de Audi Q5 SUV prat gaan op stevige argumenten. Een zeer verzorgd en efficiënt ontwerp, zoals dat de gewoonte is bij de constructeur uit Ingolstadt, ook al zal deze Q5 niet echt neerkijken op zijn concurrenten. Want 1,65 m hoogte is weinig, maar maakt het mogelijk om een cx van 0,33 te behalen.
  De transmissie is uiteraard van het type quattro en het weggedrag van het chassis wordt op dynamische (elektronische) wijze geregeld op het niveau van de ophanging en het sturen.
  Onder de motorkap installeert Audi in zijn Q5 de 2.0 TDI Common Rail van 170 pk en 350 Nm, alsook de beruchte 3.0 TDI V6 van 240 pk en 500 Nm. Deze laatste kan gekoppeld worden aan de nieuwe S-Tronic (niet te verwarren...) versnellingsbak met dubbele koppeling en zeven versnellingen. Deze twee TDI's worden al ruimschoots vertegenwoordigd in de catalogus van P-Tronic, die zich dus kan verrijken met de Q5 vanaf diens marktintroductie, hetzij aanstaande september.

  © P-Tronic - Avenue Andromède, 12 - B-4802 Heusy - België

  Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u akkoord met.