• Zoek een box :
 • Zoeken
 • Banden: houd de druk in de gaten!

  banden Als goed geïnformeerde partij, deelt  Michelin enkele verbazingwekkende cijfers mee in verband met de betrekkingen die automobilisten onderhouden met hun bandenwerk...
  In eerste instantie rijden bijna drie bestuurders op vier (70 %) met onvoldoende opgepompte banden. Erger nog:  bij 43 % van hen ligt de gemeten druk zo laag dat ze als gevaarlijk tot zeer gevaarlijk, naargelang het geval, beschouwd wordt. Controles uitgevoerd op de autostrade tonen aan dat maar liefst 57 % van de automobilisten risico's loopt door te rijden met een veel te lage bandendruk.
  Deze cijfers brachten de bandenconstructeur ertoe om de basisadviezen inzake pneumatiek opnieuw in herinnering te brengen:
  - de bandendruk wordt idealiter gecontroleerd om de twee weken;
  - voor een nauwkeurig resultaat, dient deze meting uitgevoerd te worden op koude banden;
  - naargelang de voertuigen, dient de druk van de vier banden identiek te zijn of kan er een drukverschil zijn tussen de voorbanden en de achterbanden. Deze inlichtingen vindt u aan de binnenkant van de benzineklep en/of in de gebruikshandleiding van het voertuig;
  - de stoppen op de luchtventielen moeten na elke controle goed worden dichtgedraaid om te vermijden dat er stof of ander vuil binnendringt die luchtlekken zouden kunnen veroorzaken.
  .
  © P-Tronic - Avenue Andromède, 12 - B-4802 Heusy - België

  Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u akkoord met.