• Zoek een box :
 • Zoeken
 • Powerbox Ford

  Powerboxen voor Ford Diesel TDCI en Ecoboost benzinemotoren.

  EcoBoost, EcoBlue en TDCI motoren krijgen een boost

  De P-Tronic powerbox vergezelt het merk Ford via de TDCI en EcoBlue dieselmotoren en de EcoBoost benzinemotoren van alle modellen die op de wereldmarkt aanwezig zijn. 

  Het succes van Ford is gebaseerd op modellen die aan de meest uiteenlopende behoeften voldoen en waarvan de carrières het idee van grensoverschrijding niet schuwen. Het resultaat is een sterke aanwezigheid in de automobielsector, waardoor het in zijn Amerikaanse bakermat een plaats in de top 3 en in Europa een plaats in de top 10 heeft veroverd; de fabrikant uit Detroit heeft een dozijn fabrieken op het eerstgenoemde continent. Deze realiteit wordt weerspiegeld in het aanbod van bijkomende P-Tronic powerboxen voor Ford, vooral in modellen die betrekking hebben op 4x4's, pick-ups en SUV's. Hoofdzakelijk in TCDi en EcoBlue dieselmotoren, maar ook in EcoBoost benzineconfiguraties.

  Spieren eerst

  Voorbeelden? De legendarische F150 pick-up, het best verkochte model in de Atlantische Oceaan, is op grote schaal verkocht buiten zijn thuisland. Verschillende motoren, waaronder de 3.5 EcoBoost 365 pk, maken deel uit van het P-Tronic gamma. De Ranger, die ook uit de Verenigde Staten afkomstig is, is nu verstoken van de markt waarin hij werd geboren en is de meest geregistreerde pick-up in Europa geworden. De 2.2 TDCi en vooral de 2.0 Bi-Turbo en 3.2 TDCi motoren zijn bijzonder geschikt voor de installatie van P-Tronic boxen, vooral op het topmodel van de Raptor. Een derde generatie Ranger die zijn genen leent aan de Endeavour (op sommige markten Everest genoemd), een SUV die aanvankelijk was voorbehouden aan de Aziatische markten en voor 2018 door het Franse leger werd uitgekozen. De logica van de globalisering geldt ook voor de Ford Edge, die twee jaar na het begin van zijn carrière aan de andere kant van de Atlantische Oceaan in Europa aankwam, en voor de Ford Kuga, waarvan het lot verbonden is met dat van de Escape, ook al verschillen de motoren naargelang van de markt.

  Boxen voor het hele assortiment

  Naast deze grote kanonnen rust P-Tronic ook alle "beschaafde" Ford-modellen uit met extra boxen. Van de kleine Ka tot de S-Max in al zijn TDCI- en Ecoboost-configuraties, via de Fiesta, Fusion, Focus, B-Max, Mondeo, Galaxy, C-Max en Grand C-Max, niemand hoeft iets te missen. Zelfs de Mustang 2.3 EcoBoost kan 25-35% meer vermogen en koppel krijgen met de externe herprogrammering van P-Tronic.
  Ford is een van die fabrikanten met een rijke en bewogen geschiedenis. Een van de kenmerken van deze speler is de diversiteit van zijn modellen, die specifiek gericht zijn op de Amerikaanse markt, Europa en, steeds agressiever, Azië, ook al zijn niet al zijn ervaringen daar succesvol geweest, zoals blijkt uit het feit dat hij in 2022 de productie in India zal stopzetten. 

  Herprogrammering van de motor voor Ford TDCI, EcoBlue en EcoBoost


  Al onze powerboxen per categorie

  © P-Tronic - Avenue Andromède, 12 - B-4802 Heusy - België

  Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u akkoord met.