• Zoek een box :
 • Zoeken
 • Powerbox Fiat motorhome

  Powerboxen voor camper Fiat Ducato

  Vermogen en koppel voor Fiat Ducato campermotoren

  De powerbox voor Fiat Ducato-motoren is een van de best verkochte externe herprogrammeringssystemen voor campers of motorhomes. En voor een goede reden! Niet minder dan drie van de vier campers in Europa zijn gebouwd op basis van een Ducato. De afgelopen 14 jaar werd dit model steevast verkozen tot "Beste kampeerautobasis van het jaar". In de 40 jaar van zijn bestaan zijn niet minder dan 700.000 modellen geproduceerd.

  Fiat Professional is dus ontegensprekelijk DE leider op de markt van de vrijetijdsvoertuigen waarvoor P-Tronic powerboxen heeft ontwikkeld die niet alleen het vermogen maar ook het koppel van de motor verhogen, wat veel eigenaars van motorhomes zoeken om het gewicht van hun mobilhome te compenseren. Dit wordt bijzonder gewaardeerd op de camper, de integrale of de Camper Van Ducato en levert een dieselbesparing op van 12 tot 15%, afhankelijk van de gekozen rijstijl. Wanneer men weet dat het gemiddelde verbruik van een 2.3 Multijet tussen 9 en 10,5 l/100 km ligt, is het duidelijk dat de door de box teweeggebrachte daling van het verbruik het tot een nuttig accessoire maakt. Vooral in deze tijden!

  Multijet en JTD motoren

  P-Tronic biedt verschillende modellen van powerboxen, afhankelijk van de generatie en de motor van de Ducato. Het vlaggenschip is de 2.3 Multijet Euro 5 en Euro 6 in versies van 120 tot 177 pk, maar ook de 3.0 Multijet is goed vertegenwoordigd. Parallel hiermee kan de P-Tronic catalogus worden uitgerust met de oude 2.0 JTD, 2.3 JTD en 2.8 JTD. Dit zonder enig risico op versnelde slijtage van de motoren, zelfs wanneer deze reeds enkele honderdduizenden kilometers op de klok hebben. In feite houdt de herprogrammering via de P-Tronic boxen niet alleen rekening met de door Fiat voorgeschreven toleranties, maar dankzij de prestatiewinst die ze bieden, kunnen de mechaniekers met een vergelijkbare inspanning minder worden belast. Het rijplezier wordt dus verhoogd door de langere levensduur van het voertuig.

  Talento & Scudo campers

  De P-Tronic powerbox kan ook geïnstalleerd worden in de Fiat Talento en Scudo motorhomes, zowel in de Van met hefdak, Combi als omgebouwde bestelwagen versies. Dit zijn modellen met kleinere afmetingen die geschikt zijn voor liefhebbers van kleinere escapades of korte uitstapjes. De box wordt hoofdzakelijk ingebouwd in de 1.6 Multijet, 2.0 JTD en 2.0 Multijet motoren van 90 tot 163 pk. Net als bij de grotere Ducato modellen, worden de extra boxen voor Talento en Scudo aangesloten door middel van een eenvoudige stekker en stopcontact in de motor. Er is geen technische kennis vereist. De installatie neemt slechts enkele seconden in beslag.

  Powerboxen voor campers Fiat Talento en Scudo


  Al onze powerboxen per categorie

  © P-Tronic - Avenue Andromède, 12 - B-4802 Heusy - België

  Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u akkoord met.