• Zoek een box :
 • Zoeken
 • De Renault Twingo zet de dieselstap

  Na een loopbaan van 14 jaar en 2,4 miljoen verkochte exemplaren, steekt de Renault Twingo ? symbool van de kleine stadsauto ? in een nieuw kleedje. De nieuwe Renault Twingo wordt geproduceerd op hetzelfde platform als de Clio II, waarmee hij 80% van de gefabriceerde operaties deelt. Hij zal verkrijgbaar zijn in 3 benzineversies (60, 75 en 100 pk) en een dieselversie. De uitverkorene is de 1.5 dCi van 65 pk (die overigens ook terug te vinden is bij de Clio). Herinneren we u eraan dat deze motor met P-Tronic box een vermogen kan hebben tot 89 pk en 54 Nm koppel kan winnen.
  Qua uiterlijk verandert er heel wat. De look van de Renault Twingo is meer hedendaags maar minder gedurfd dan zijn voorganger op het moment van zijn lancering. Met een lengte van 3,6 m, beschikt de Twingo over 4 aparte en verschuifbare zetels. De kofferruimte bedraagt 285 l die kan oplopen tot ... 959 liter (voor een nuttige lengte van 2,15 m). Dit alles terwijl de plaatsen van de passagiers gevrijwaard blijven ! De kleine Renault biedt ook op vlak van veiligheid heel wat fraais : twee tot zes airbags, ABS met elektronische remkrachtverdeler en bijstand voor noodstops, automatische aansteking van noodlampen in het geval van hevig remmen, ...
  De nieuwe Renault Twingo zal vanaf 15 juni worden gecommercialiseerd in Frankrijk, Italië en Slovenië (waar hij wordt geproduceerd). De rest van Europa zal tot de maand september moeten wachten. 
   
  © P-Tronic - Avenue Andromède, 12 - B-4802 Heusy - België

  Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u akkoord met.