• Zoek een box :
 • Zoeken
 • P-Tronic powerbox: de bondgenoot van uw wagenpark

  Powerbox en bedrijfswagen

  De P-Tronic elektronische powerbox en de fleetsector kunnen goed met elkaar opschieten. Steeds meer wagenparkbeheerders plaatsen een box in de personen- en bedrijfswagens van hun wagenpark in financiële leasing, operationele leasing of kortetermijnverhuur (renting). Hun strategie berust op een logische redenering die zowel voordelig is voor het bedrijf als voor de bestuurder van de bedrijfswagen of het industriële voertuig. Een woordje uitleg.

  De problematiek

  Een goede wagenparkbeheerder zoekt elke dag naar oplossingen om de financiële impact van zijn wagenpark op de onderneming te verminderen. Ofwel omdat deze fleet owner zelf eigenaar is van de onderneming – zoals vaak het geval is bij KMO’s – ofwel omdat zijn hiërarchie een logische druk in die zin uitoefent op hem. De problematiek is complexer dan men zou denken. De werknemers met een bedrijfswagen zien deze niet alleen als een middel om zich te verplaatsen. De bedrijfswagen geeft ook gestalte aan een zekere vorm van succes, sociaal statuut en hij is voor velen een ware motivatiestimulus op de werkvloer. Het idee alleen al om kleinere (en dus zuinigere) wagens toe te kennen, is een zeer delicate koerswijziging om te onderhandelen voor de wagenparkbeheerder. Nochtans hebben vele bedrijven in deze moeilijke tijden geen andere keuze dan zich op dat gebied in vraag te stellen.

  « Zo kan u een grote besparing van brandstof verwezenlijken, zonder dat het echt nodig is dat chauffeurs hun rijgedrag aanpassen. » - KMO PME

  Het dieselverbruik verminderen

  P-Tronic biedt een oplossing voor dat probleem. Een powerbox zorgt voor een vermindering van het dieselverbruik van 10 à 15 % naargelang het voertuig waarin hij geïnstalleerd wordt. Bovendien neemt de installatie (en de demontage) in 90 % van de gevallen slechts enkele minuten in beslag en vereist geen bijzondere technische kennis. Het algemeen toepassen van deze powerbox betekent dus een bezuiniging van 10 à 15 % op het geheel van zijn park voor de fleet owner, wetende dat de brandstofkost alleen al 25 % uitmaakt van het totale fleetbudget! Bovendien kan de powerbox geïnstalleerd worden zonder de bestuurder te dwingen een kleiner model te kiezen. Zijn motivatie komt dus niet in het gedrang. Integendeel zelfs. Want de P-Tronic powerbox verbetert het rendement van de motor en verhoogt de prestaties ervan. Eens uitgerust met de box, wordt het voertuig « koppelrijker » en biedt het meer rijplezier…

  Downsizing is geen probleem meer

  De fleet owner kan de keuze voor de powerbox dus toepassen op het bestaande wagenpark. Maar de box heeft ook zijn plaats als er nagedacht moet worden over de keuze van nieuwe voertuigen in leasing of huur. Men kan wagens met een kleinere cilinderinhoud overwegen met stevige bezuinigingen betreffende de huur als gevolg zonder in te boeten aan rijplezier. Ten slotte willen wij uw aandacht vestigen op feit dat wagenparkbeheerders die kiezen voor de P-Tronic powerbox, hun aankoop doorgaans combineren met een opleiding ecodriving voor hun bestuurders. Een initiatief dat een totale vermindering in verbruik tot 30 % mogelijk maakt bij de beste leden!

  brandstofsparing

  In combinatie met een opleiding ecodriving, kan de installatie van een powerbox een besparing tot 30 % van de brandstof opleveren!

  Groenere voertuigen met P-Tronic

  40 % van de wagenparkbeheerders kiest voor « groenere » voertuigen. Onder hen zijn er die voor P-Tronic kiezen als echt fleetmanage-mentinstrument.

  wagenpark

  De wagenparken van de bedrijven zullen niet stoppen met groeien. Waarom dan geen oplossingen zoeken om de impact ervan op de bedrijven te beperken.

   

  © P-Tronic - Avenue Andromède, 12 - B-4802 Heusy - België

  Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u akkoord met.