• Zoek een box :
 • Zoeken
 • P-Tronic Forest voor harvesters en forwarders in de bosbouw

  Voortaan biedt P-Tronic een powerbox voor bosbouwmachines aan.
  Het werk in de houtsector is zowel zeer specifiek als veeleisend. Harvesters en forwarders zijn machines die zich van hun taak kwijten in zeer bijzondere omstandigheden. Ze moeten tegelijk wendbaar en hanteerbaar zijn en ook beschikken over een grote aandrijfkracht om zich te kunnen voortbewegen in geladen toestand op losse grond met vaak veel hoogteverschillen.

  Alles draait om het koppel

  De motoren van deze machines kenmerken zich door een goed vermogen, maar vooral door een zeer hoog koppel: tot 1300 Nm op bepaalde machines die wij uitrusten. En net dat aspect is het actieterrein van de powerbox P-Tronic Forest. Hij biedt een extra koppelreserve van 25 %. Hiervan kan de bosbouwer dagelijks gebruik maken op machines waarvan hij bij de aankoop de prestaties onderschat had die hij in werkelijkheid nodig heeft. Op andere machines kan dit reservekoppel occasioneel gebruikt worden voor het werk in extreme omstandigheden voor kaalslag en dunning.

  Verlaagd verbruik

  Daarnaast zorgt de box P-Tronic Forest voor een brandstofbesparing van 10 à 12 %  bij gelijkaardig gebruik. Deze winst zal zeker en vast gewaardeerd worden door de zaakvoerders die deze meestal nogal gulzige machines gebruiken.
  Momenteel rust P-Tronic de modellen van harvesters en forwarders uit bij Ponsse, HSM, Valmet Komatsu Forest en Kotschenreuther.

  > Powerboxen voor harvesters en forwarders

   
  meer vermogen voor bosbouwmachine

  Het werk in het bos vraagt om een buitengewoon koppel.

  forwarder en harvester John Deere

  De powerbox P-Tronic Forest zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de prestaties en een met 10 tot 15 % verlaagd dieselverbruik op harvesters en forwarders in de bosbouw.

   
  © P-Tronic - Avenue Andromède, 12 - B-4802 Heusy - België

  Deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u akkoord met.